Pagina's

zaterdag 21 december 2013

Hartige taart van croissant-deeg met broccoli, spek en ui

Ingrediënten:
*1 kleine broccoli
*2 uien
*8 plakjes gerookt spek
*200 ml crème fraîche
*3 eieren
*vers geraspte Parmezaanse kaas
*1 blik croissantdeeg (Danerolle normale grootte)
*neutrale olie om te bakken
*paar eetlepels water
*gemalen peper

Bereiden:
Bak de plakjes spek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Snij de ui in kwart ringen en bak deze in het over gebleven spekvet met eventueel wat extra olie.
Bak de uien totdat ze goudbruin en zacht zijn.
Snij en was de broccoli in kleine roosjes en bak deze met een klein beetje water aan in de pan, totdat deze beetgaar is en het water volledig verdampt is.
Meng in een kom de crème fraîche, eieren, flink wat vers gemalen peper en een handje vers geraspte Parmezaanse kaas.
Zout hoeft niet, het spek en de kaas is zout genoeg.
Wil je het lekker kazig, voeg dan meer Parmezaanse kaas toe.
Ik gebruikte een rechthoekig blik voor de quiche, omdat het qua vorm een stukje makkelijker is met de vorm van het deeg.
Bekleed het blik ruim met bakpapier, zodat je de quiche er makkelijk uit kan halen.
Bekleed met het deeg, waarbij je de naden goed tegen elkaar aandrukt.
Zorg dat je een opstaande rand hebt van ongeveer 3cm.
Prik het deeg in met een vork.
Verkruimel het spek en verspreid deze met de broccoli en uien over het deeg.
Schenk het crème fraîche mengsel er overheen en verdeel deze goed over de quiche.
Bak in het midden van de oven op 190C voor 30 minuten of, totdat het deeg goudbruin, krokant en gaar is en de vulling gestold is.
Door het overhangende bakpapier kun je makkelijk de quiche eruit tillen en de bodem controleren.
Laat de quiche een kwartiertje afkoelen, dan is hij een stuk makkelijker te snijden.





Bron: nombelina.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten